Vanhojen portaiden nykyaikaistaminen ei aina vaadi monen viikon remonttia porrasaukkoon vaan homma saadaan hoidettua parhaassa tapauksessa päivässä, kuten tässä esimerkissä. Kohteessa oli vain 13 vuotta käytössä olleet täysin männystä tehdyt puuportaat, jotka eivät sopineet huoneistoon väritykseltään alkuunkaan. Rakennusliike on säästänyt mielestämme väärässä kohdassa. Uudistetulla värityksellä ja lasikaiteella portaat sopivat paljon paremmin näin keskeiselle paikalle taloa. Tässäkin tapauksessa portaista kuljetaan päivittäin kantamusten kanssa kun pääsisäänkäynti on alimmalla tasolla ja keittiö keskimmäisellä, joten leveämpi porras tuo myös mukavuutta.

Lasikaideportaat

Aloitimme aamulla purkamaan vanhoja portaita ylhäältä alaspäin.

vanha pinnaporras

Vanhat kaiteet pakattiin, koska niille oli löytynyt nopeasti ostaja.

aukko purettuna

Purku kesti alle 2 tuntia ja uusia portaita päästiin kantamaan sisälle. Tässä vaiheessa joissain kohteissa joudutaan tekemään seiniin paikkauksia ja maalauksen, jolloin varsinainen asennus siirtyy. Pienet paikkaukset ja maalaukset voidaan tehdä asennuksen jälkeen jos seinät ovat yleisilmeeltään siistit, kuten tässä esimerkin kohteessa. Paikkausta vaati vain vanhojen seinäkaiteiden kiinnitys paikat (vahoissa käsijohteen ja seinän välissä oli kakkosnelkku ja nyt kunnolliset metalli pidikeet). Lattialle ei tarvinnut tehdä mitään näin uudessa talossa, mutta laminaattilattiat suosittelemme vaihtamaan samalla portaan alta, koska niiden käyttöikä on huomattavasti lyhyempi kuin portaiden.

Lasikaide koivu

Uudet portaat käyttö valmiina iltapäivällä. Toiselle päivälle jäi vain peitelistojen asennusta ja seinien paikkausta. Askelmat ja käsijohteet ovat valkolakattua koivua ja muut osat valkoiset. Askelmissa on kuminen liukueste.

 

Tässä esimerkissä vaihtotyö jäi pieneksi kun portaat olivat jo tehdastekoiset. Vanhemmissa taloissa, etenkin rintamiestaloissa joudutaan porrasaukkoa usein isontamaan, joten homma vaatii hommattavasti enemmän panostusta.